Crezi ca stiai tot despre citrice? Iata cat din ce stii este adevarat si cat este mit

Citricele sunt extrem de populare printre noi, mai ales in sezonul rece. Sunt foarte gustoase, foarte sanatoase si foarte usor de consumat, de aceea, nu lipsesc din nicio casa. Exista foarte multe informatii pe care le avem in legatura cu aceste fructe, insa e posibil sa fim si indusi in eroare si sa luam drept bune anumite informatii care de fapt sunt false. Iata cateva mituri despre citrice.

Se spune ca daca un fruct este acru, inseamna ca are foarte multa vitamina C. Acest lucru este fals, intrucat gustul acru nu este dat de cantitatea de vitamina C. De asemenea, in acelasi registru, se spune ca citricele, in special lamaile, sunt alimentele care contin cea mai mare cantitate de vitamina C. Intr-adevar, sunt foarte sanatoase si contin multa vitamina C, insa locul intai la cantitatea de vitamina C este obtinut de catina, urmata indeaproape de macese. Deci, daca vrei sa fii sigur ca obtii o cantitate foarte mare de vitamina C, cumpara aceste fructe, in locul citricelor.

Inca de cand eram mici, mama ne spunea sa mancam portocale sau lamai pentru a fi mai rezistenti. Acest lucru este adevarat, citricele au capacitatea de a ne creste sistemul imunitar, in special pentru ca sunt foarte bogate in vitamina C, iar aceasta vitamina ajuta la intarirea si fortificarea sistemului nostru imunitar, care ne apara de microbi si de boli.

Gospodinele folosesc coaja de lamaie sau coaja de portocala

Gospodinele folosesc coaja de lamaie sau coaja de portocala pentru prepararea prajiturilor. Este adevarat ca aroma pe care acestea o dau prajiturilor este una foarte placuta, insa fructele pe care le gasim acum in comert sunt, cel mai sigur, tratate cu diverse E-uri, pentru a fi pastrate proaspete un timp cat mai indelungat. ACeste substante nocive se pastreaza in coaja, deci, e lesne de inteles ca nu ar trebui sa o consumam. In cazul in care aveti un lamai in ghiveci, in casa, atunci puteti consuma linistiti si coaja.

Se spune ca citricele sunt foarte bune in tratamentul gripei si a racelii, dar si pentru imbunatatirea digestiei. Toate aceste beneficii sunt reale, intrucat acidul din citrice ajuta la formarea de acid gastric, iar acesta imbunatateste digestia. De asemenea, lamaile sunt foarte bogate in vitamina C, dar si in citrol, o substanta care ajuta la eliminarea unui numar foarte mare de bacterii, printre care si cele responsabile de gripa si raceala.

Zeama de lamaie poate fi folosita pentru anihilarea

Zeama de lamaie poate fi folosita pentru anihilarea mirosurilor neplacute, chiar si a celor de ceapa si usturoi. Daca ati atins aceste alimente, iar apoi va frecati mainile cu zeama de lamaie, mirosul lor puternic va disparea ca prin minune.

Multa lume recomanda consumul citricelor in orice moment al zilei, insa acest lucru este o greseala. Aceste fructe contin citrol, o substanta care favorizeaza activitatea cerebrala, de aceea ati putea intampina greutati in adormire daca le veti consuma seara. Cel mai bine este sa consumati citrice dimineata, la micul dejun.

Lamaia poate fi folosita ca un condiment pentru mancare si da acesteia o savoare speciala. Acest lucru este cat se poate de adevarat, iar sucul de lamaie poate fi folosit atat pentru acrirea ciorbelor, cat si pentru condimentarea salatelor. Insa, trebuie sa aveti grija la vasul pe care il folositi, intrucat acidul din lamaie este extrem de puternic si poate dizolva peretii vasului de aluminiu, suficient cat pentru a schimba culoarea mancarii si a-I da un gust neplacut, greu, de metal.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *