Pâine rustică

Pentru că e luni dimineață și pentru că m-am trezit odată cu brutarii m-am gândit să încep săptămâna cu miros de pâine proaspătă. Așa că, am găsit rețeta asta și m-am pus pe treabă. Și, ghiciți ce? E mai simplu decât credeam! Până acum făceam la mașina de pâine dar pâinea asta la cuptor este, cum să zic, mai…pâine.

Să vă arăt și cât este de ușor.

Avem nevoie de:

  1. 500 gr făină
  2. 370 ml apă
  3. 15 gr drojdie proaspătă
  4. 1-2  lingurițe rase de miere
  5. 1-2 lingurițe rase de sare

În rețetă scrie că trebuie o linguriță rasă de miere și una de sare, dar mie mi s-a părut că îi trebuie mai mult.  Adică mi-a ieșit un pic fără gust astfel că data viitoare o să pun așa cum am scris mai sus

Punem făină într-un vas, adăugăm sarea, facem o gropită în mijloc și turnăm apa călduță în care am dizolvat în prealabil drojdia și mierea.

Apoi amestecă bine, punem făină deasupra și lăsăm la dospit cam o oră și jumptate.

După ce și-a mărit volumul, turnăm aluatul cu grijă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Pentru ca pâinea să capete o consistență pufoasă, alveolată (cu găurele) este foarte important să nu amestecăm aluatul, ba mai mult, să încercăm să îl turnăm în tavă astfel încât ceea ce era la suprafață în vas să rămână la suprafață și în tavă.

Băgăm la cuptor la 240 de grade și lăsăm 30-40 de minute.

Când am scoc-o arăta cam așa:

Vă dați seama că prima mea pâine rustică nu a avut o viață prea lungă!